ASCAVI Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook Presentació del web
ASCAVI Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook Presentació del web
Catalunya i el vi
La vida, la salut, el seny són inseparables d'una bona, continuada, ampolla de vi. L'humor, la fantasia, la tolerància s'esterilitzen si no reviscolen amb aquests amables sucs de raïm. El que el vi ha fet per crear coses de qualitat, per produir espurnes d' intel·ligència, per afinar el sentits i el gust, per evitar el ridícul, per suscitar l'amor, per enriquir la comprensió, per avivar la vida de l'esperit, per fomentar la bondat, per enriquir la sensibilitat, [...] El vi constitueix un element inseparable de la vida.

Josep Pla

Per passar l'estona és un recull de 113 articles de Josep Pla publicats a la revista Destino entre els anys 1943 i 1979. Van ser publicats el 1979 com 32è volum de la seva Obra completa.


Catalunya és un país geogràficament divers. Les peculiaritats de cada un dels seus territoris defineixen clarament  la diversitat de les activitats i de la cultura dels seus habitants. El vi i tots els processos que l'envolten han conformat una part molt important d'aquesta riquesa. Ara, després d'anys de treball i d'esforços per a la modernització de tot el sector, s'estan assolint uns nivells d'èxit i reconeixement internacionals, tant pel que fa a la varietat, com a la quantitat i qualitat de les produccions.

Aquella Catalunya de temps foscos, durant els quals el seu desenvolupament econòmic i intel·lectual era conduït per politiques immobilistes i precàries, també vetava qualsevol iniciativa en el sector del vi, afortunadament avui ja ha quedat enrere.

Actualment, Catalunya ha assolit un nivell homologable al d'altres països de la nostra zona geogràfica que conformen el lideratge mundial, tot plegat gràcies a estratègies valentes, a protocols acurats, sobre tot, a l'esforç en una formació de primer nivell.

La nostra Associació vol gaudir, acompanyar i posar en valor els resultats de tot aquest esforç, vol ser transmissora i partícip d'aquesta nova cultura.

El President de l'Associació Catalana del Vi

 

Un poble que no beu el seu vi ni menja el seu formatge té un greu problema d'identitat.

Manuel Vázquez Montalbán

copa de vi
 
© 2013 Associació Catalana del Vi - Tel.: 93 204 00 16 - info@ascavi.cat
© 2013 Associació Catalana del Vi - Tel.: 93 204 00 16 - info@ascavi.cat